Bekir Yar Makale

DAHA İTİBARLI KANUNU OLAN BİR MESLEK İÇİN

Kıymetli meslektaşlarım
İstanbul Fatih'te Yar emlak olarak markalaşmış yerel bir emlak firmasının sahibiyim.
Mesleğime ve meslektaşlarıma son derece saygılı işini düzgün yapmaya çalışan bir emlak müşaviriyim.

Mesleğimizin daha itibarlı olması için bir kanunu olması için
Mesleki mücadelemi İstanbul Emlak Müşavirlerinin yönetiminde sürdürüyorum.
İstanbul Emlak Müşavirleri olarak biz çok güzel bir aileyiz.
Daha itibarlı bir meslek için meslektaşlarımı bu aileye katılmaya davet ediyorum.

Dayanışma içinde İstanbul'un 39 ilçesindeki kardeş ofisler aracılığı ile her bölgeye ulaşma imkanı sağlayan İstanbul
Emlak Müşavirleri ailemize teşekkür ediyorum.

Kıymetli meslektaşlarım birlikte olursak daha güçlü oluruz
Mesleğimizin sorunlarına kayıtsız kalmayalım lütfen.
İstanbul Emlak Müşavirleri Derneğimizin başlattığı
''Kanunumu İstiyorum'' kampanyamıza destek olmanızı istiyorum.

Bütün Meslektaşlarımı Saygıyla Selamlıyorum.

İstanbul Emlak Müşavirleri
Yönetim Kurulu Organizasyondan Sorumlu
Başkan Yardımcısı

Kira Kontratını İmzalarken Dikkat Edilmesi Gerekenler;

1. Kira kontratını imzaladığınız kişinin mal sahibi olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Eğer mal sahibi değilse, yasal bir vekillik durumu araştırın.
  2. Kira kontratında belirtilen adresin, kiraladığınız yer olup olmadığını kontrol edin. Burada bina ve daire numarası gibi detaylar önemli
  3. Kira artış bedelinin hangi dönemlerde ve hangi tutarlarda yapılacağını sözleşmede açıkça belirtin.
  4. Sözleşmede kiracı ve ev sahibinin adı soyadı ve TC kimlik numarası gibi ana unsurların yazılmış olmasına dikkat edin.
  5. Taraflar kontratı birlikte ve varsa kefiller huzurunda imzalamalı. Ayrıca kira sözleşmesinin her sayfasının imzalanmasına da dikkat edilmeli.
  6. Kira bedellerinin, mal sahibinin hangi banka hesabına ve hangi tarihler arasında ödeneceği net bir şekilde sözleşmede belirterek, mümkün olduğunca banka hesabına “kira bedeli” olarak gönderin.
  7. Havale ve EFT ücreti kiracıya aittir.
  8. Depozito veriyorsanız niçin verdiğinizi ve hangi şartlarda geri alınacağı yazın. Bu konu oldukça önemli zira genelde sorunlar buradan çıkıyor.
  9. Kiralanan gayrimenkulün hangi koşullarda teslim edildiğini ve demirbaşların mevcut durumunu anlatan bir madde ekleyin.
  10. Varsa görselleri eklemekte ve imza altına almakta fayda var.
              Yönetim Kırulu Üyesi
               Bekir Yar